Wat betekenen de vacaturestatistieken?

Ondernemers en werkgevers zijn voortdurend op zoek naar manieren om kwalitatieve kandidaten aan te trekken voor hun vacatures. Zonder een goed begrip van de vacaturestatistieken kan dit echter een uitdagende taak zijn. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten van vacaturestatistieken, zoals impressies, weergaven, kandidaten en hun betekenis voor werkgevers.

Vacaturestatistieken bieden werkgevers een unieke mogelijkheid om gedetailleerde informatie te verkrijgen over de prestaties van hun geplaatste vacatures. Het helpt bij het meten van de effectiviteit van wervingsinspanningen en het begrijpen van hoe goed een vacature aansluit bij werkzoekenden.

De belangrijkste metrieken van vacaturestatistieken op het Jooble-platform zijn impressies, weergaven en kandidaten. Laten we eens nader kijken naar elk van deze aspecten:

• Impressies:

Het aantal impressies geeft aan hoe vaak de vacature is weergegeven op het Jooble-platform. Het is belangrijk op te merken dat impressies geen rekening houden met vacatures die zijn getoond op externe sites waarop werkzoekenden hebben geklikt om naar de vacature te gaan. Deze metriek geeft een algemeen idee van hoe vaak de vacature de aandacht van gebruikers heeft getrokken.

• We ergaven:

Het aantal weergaven geeft het totale aantal bezoeken aan de vacaturepagina weer. Dit kan onder andere swipes op de vacature vanaf mobiele apparaten, klikken vanaf zoekresultaatpagina's of meldingen, en klikken vanaf externe sites naar de vacature omvatten. De weergaven-metriek helpt te begrijpen hoe goed de vacature de aandacht trekt en interesse genereert onder werkzoekenden.

• Kandidaten:

Het aantal kandidaten geeft aan hoeveel werkzoekenden hebben gesolliciteerd op de vacature, hun cv hebben ingediend of een profiel hebben ingevuld. Deze metriek is belangrijk voor het meten van het succes van een vacature in het aantrekken van potentiële kandidaten. Het geeft het niveau van interesse en relevantie van de vacature voor potentiële kandidaten aan.

Naast de belangrijkste indicatoren zijn er aanvullende metrieken die helpen om een beter inzicht te krijgen in de prestaties van een vacature:

• CTR (Click-Through Rate):

De click-through rate weerspiegelt de verhouding tussen het aantal klikken en het aantal impressies van de vacature. Deze metriek laat zien hoe effectief de vacature de aandacht trekt en klikken genereert van werkzoekenden.

• Kosten per klik:

De kosten per klik bepalen de prijs van elke klik op een premium vacature. Dit varieert op basis van het land en het type vacature. Wanneer een werkgever een premium vacature plaatst, stemmen ze in met het betalen van een vaste prijs voor elke klik op de vacature.

• Bedrag:

Het bedrag per dag geeft het totale bedrag aan geld weer dat is uitgegeven aan premiumklikken in één dag. Deze metriek helpt werkgevers om hun advertentie-uitgaven onder controle te houden.

• Telefoonweergaven:

Het aantal telefoonweergaven geeft aan hoe vaak werkzoekenden hebben geklikt op het verborgen telefoonnummer dat in de vacature is vermeld. Deze metriek geeft de interesse van werkzoekenden aan in direct contact met de werkgever.

• % Sollicitaties:

Het percentage ingediende sollicitaties geeft de verhouding weer tussen het aantal ontvangen sollicitaties en het aantal vacatureweergaven. Deze metriek maakt het mogelijk om de effectiviteit van de vacature bij het aantrekken en betrekken van kandidaten te beoordelen.

• Sollicitatieprijs:

De sollicitatieprijs is de kostenberekening voor elke ontvangen sollicitatie op een premium vacature. Het toont het bedrag dat werkgevers betalen voor elke sollicitatie die ze ontvangen.

Door gebruik te maken van deze vacaturestatistieken kunnen werkgevers hun wervingsstrategieën verfijnen, de effectiviteit van hun vacatures meten en de juiste aanpassingen maken om de beste kandidaten aan te trekken voor hun openstaande posities.

Opmerking: De hierboven beschreven metrieken zijn specifiek voor het Jooble-platform, maar vacaturestatistieken kunnen verschillen op andere platforms of in andere contexten.

Statistieken van vacatures Weergaven Bekeken kandidaten Prestaties van vacatureplaatsing